Van Rossum

Van Rossum meubelen en Mobiel Interieur

Respect voor natuur en milieu staan bij Van Rossum Meubelen al jaren hoog in het vaandel. Volgens het familiebedrijf is dat een vereiste om kwaliteitsproducten te maken. Met name voor eikenhout geldt dat tijd en kwaliteit onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. De kennis van eikenhout heeft van Rossum te danken aan de nauwe samenwerking met hun Franse leverancier. De mensen die daar werken, komen elke dag in het bos en kennen elke boom. Bij de veilingen door het Franse staatsbosbeheer weten zij dan ook precies wat er onder de hamer komt.

Van Rossum meubelen bij Mobiel Interieur in Andijk
 

In het staatsbosbeheer in Frankrijk draait alles om beheer en vooral beheersing. Zo wordt een eik pas gerooid als deze tenminste 100 jaar oud is. Hierdoor ontstaan in een bos geleidelijk lege percelen, waarop de eerstvolgende 10 jaar allerlei zaden de kans krijgen om te ontkiemen en uit te groeien tot jonge bomen. Daaruit selecteert staatsbosbeheer de exemplaren die mogen blijven staan, om na 20 jaar opnieuw een selectie te maken. Vervolgens duurt het 30 jaar tot een volgende selectie. De bomen die dan blijven staan, mogen rustig doorgroeien tot zij rond hun 100e levensjaar voor de bijl gaan.

Een tijdrovend proces, waarbij de mens voor de boom optimale omstandigheden creëert om tot wasdom te komen. Daarbij bepaalt de natuur zelf het tempo.
Voordat het aangekochte eikenhout richting Nederland gaat, ligt het eerst een jaar ongezaagd bij de zagerij te rusten. Afhankelijk van de dikte van de planken die van de stammen worden gezaagd, kan het wel vier jaar duren voordat het voor ons gezaagde hout op transport gaat.


Eenmaal bij de Van Rossum fabriek in Bergharen aangekomen wordt het gezaagde en gedroogde eikenhout eerst nagedroogd in speciale klimaatkamers. Deze klimaatkamers worden, net als de bedrijfshal, verwarmd met houtresten die tijdens het productieproces overblijven. Volgens de filosofie van Van Rossum is het vanzelfsprekend dat je duurzaam omgaat met hout van honderd jaar oude bomen.

Van Rossum meubelen bij Mobiel Interieur in Andijk

Verantwoord woonplezier

Velen kennen het FSC keurmerk; alleen hout afkomstig uit goed bosbeheer wordt verwerkt. Van Rossum gaat nog een stapje verder: de met beleid gerooide eiken uit Franse staatsbossen worden tot op de laatste snipper benut. In het productieproces bij Van Rossum gaat geen houtkrul verloren. Eiken mag dan 'Slow Wood' zijn, wat Van Rossum er met veel ambacht, innovatie en respect van maakt, is het wachten waard!

Van Rossum meubelen bij Mobiel Interieur in Andijk

Kops hout

In de collectie vindt u tafels en dressoirs met kops houten bladen.
De tafelbladen bijvoorbeeld zijn zes centimeter dik en samengesteld uit vierkanten van zeven bij zeven centimeter.
Het toepassen van traditioneel vakmanschap en het respecteren van de natuurlijke krachten van het hout zorgen ervoor dat deze bijzondere meubelen gemaakt kunnen worden door van Rossum. Dankzij jarenlange ervaring beheersen zij deze 'Kunst' en kunnen wij met trots zeggen dat ze hier uniek in zijn.

Maatwerk

De collectie bestaat uit verschillende standaardmodellen, op basis waarvan individueel maatwerk mogelijk is. Wilt u bijvoorbeeld een tafel of kast met specifieke afmetingen of in een bepaalde kleur?
Het maatwerk geeft een extra dimensie aan het toch al unieke karakter van de meubelen. Geen eikenboom is immers hetzelfde en dit ziet u terug in de kleur en structuur van het hout. Samen met deze natuurlijk bepaalde tekening van nerven en noesten zorgt het handwerk ervoor dat geen twee identieke meubelen onze fabriek verlaten.

Van Rossum meubelen bij Mobiel Interieur in Andijk
 
 
 

 


 

Stuur deze pagina door aan uw vriend

Uw naam *
Uw email adres *
 
Naam vriend *
Email adres vriend *
 
Onderwerp *
Persoonlijke boodschap *
 
Beveiligingscode *
Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


  Type de code over van bovenstaande afbeelding
 

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.